Epäilijäni on taas hereillä. Tuo sisäinen Rouva Epäilijä nalkuttaa siitä että tällainen rasvan syöminen ei ole terveellistä, ei saa syödä näin paljoa kananmunia, kermaa ja juustoja. Ja jatkaa: arvaa vain mihin kolesteroliarvot nousevat ja saat vielä sydärin. Vaikka Rouva Epäilijä nalkuttaa niin en silti ole muuttanut ruokavaliotani. Esimerkiksi tänään olen syönyt ”pannuleivän” (jauhojen sijasta mantelijauhoa ja kookoshiutaleita) aamiaiseksi, ravintolassa kebabin salaatilla lounaaksi ja illalla ”lasagnea” (kesäkurpitsa-jauheliha-kerma-juusto”. Kaikki hyvää, nälkää ei ole ollut ja vointi on hyvä. Jos kiinnostaa, niin ruokaohjeet löytyy www.karppaus.info –sivustolta.

Himoja on vähän ollut. Välillä on tehnyt mieli leipää mutta useammin se on ollut vain mieliteko syödä jotain. Ja aina siitä on selvitty juustolla. Aivan ihana ruokavalio – saan syödä juustoja, homejuustoa, goudaa, fetaa, emmentalia … Jossain vaiheessa on tietenkin odotettavissa että painonpudotus ei enää etene ja siinä vaiheessa joutunen hieman ehkä vähentämään juustoja. Mutta nyt, annan mennä, on niin hyvää.
Kiitän Minttua kommenteista – olen harvinaisen paljon samaa mieltä kanssasi. Tavallinen ihminen ei todellakaan voi tietää.  Kun ei ole ravitsemustieteilijä niin en vain ehdi lukemaan kaikkea, siis varsinkaan alkuperäisiä tutkimustuloksia. Tutkijana haluan kritisoida kuitenkin Mintun ajatusta siitä, että tutkijat eivät olisi objektiivisia. Tai no, taidat kuitenkin olla oikeassa ainakin osin, valitettavasti osa tutkijoista ei ole objektiivisia mutta haluan pitää omassa mielessäni tavoitetta siitä että tutkimuksen tarkoitus on objektiivisesti tutkia ja selittää asioita eikä vahvistaa tutkijan omia oletuksia.
Voisin sinulle Minttu suositella luettavaksi kirjaa Salmenkaita-Tavi: Laihdu ilman nälkää hiilihydraattitietoisella ruokavaliolla. Kirja on siitä hyvä että siinä selitetään periaatteita ja referoidaan tutkimustuloksia (tosin vain vähähiilihydraattisen ruokavaliota tukevia) ja esitellään erilaisia vähähiilihydraattisia dieettejä. Ehkä sieltä löytyisi jotain joka olisi sinulle sopivaa? Heikkilän Pellinki-dieetistä en tiedä enempää kuin olen tuosta yllämainitusta kirjasta lukenut. Olen tosin tilannut yhden Heikkilän kirjan, joten sen luettuani olen varmaan viisaampi (kyllä tähän saa rahaa menemään kun ei mene kirjastoon vaan nettikirjakauppaan). Laihdu ilman nälkää –kirjan mukaan Pellinki-dieetti pohjautuu paljon Atkinsiin, mutta painottaa erityisesti luonnollisen, käsittelemättömistä raaka-aineista valmistetun ruoan merkitystä. Aloitusvaiheessa syödään vähempihiilihydraattista ruokaa kuin ylläpitovaiheessa (kuten monissa muissakin vähähiilihydraattisissa ruokavalioissa). Tsemppiä Mintulle matkalla oman kehon kuunteluun.
 
Toivotan kaikille mukavaa juhannusta, palailen taas juhannuksen jälkeen viimeistään maanantaina punnituksen ja kuulumisten osalta.