Hyvin menee, vointi on hyvä. Ei päänsärkyä, ei heikotusta. Syön kolme kertaa päivässä ja nälkää en juurikaan tunne. Mutta … eilen iski kamala himo illalla, olisi niin tehnyt mieli vaaleaa juustovoileipää. Sain hillittyä itseäni napostelemalla juustoa – ehkä himon hallinta oli helpompaa kuin aikaisemmin, en osaa sanoa. Selvästi minussa on aiempien epäilevän ja innostuneen puolen lisäksi tämä ruokaa himoava, addikti-puoli. Saa nähdä, kuinka addikti-osani selviää tästä uudesta ruokailutavasta. Auttaako tämä addikti-puoltani vai alkaako se "riehumaan" ja vaatimaan enemmänkin.

Eilistä kaloreista ei hajuakaan (päivällä meni kebab salaatilla), mutta tänään kalorit noin 1100 (aamulla pussi, lounaalla katkarapu-juusto salaatti ja illalla tomaatti-jauhelikastiketta fetasalaatilla). Makroravinteet tänään: hiilarit 41 (liian korkea), rasva 59, proteiinit 82. Mutta miksi ihmeessä syön edelleen niitä pusseja??? Tätä täytyy pohtia ja ehkä huomenna kokeilisin taas ruokaa jo aamusta.
Myös tämä kalorimääräasia on hyvin mielenkiintoinen. Olen lueskellut paljon karppaus.info –sivuston keskustelupalstaa ja todennut että siellä aikalailla kritisoidaan liian alhaista kalorimäärää (johon minunkin määräni kuuluvat) ja suositaan runsaampaa kalorimäärää. Toisaalta olen miettinyt että jos voin hyvin vähäisemmällä, niin voiko siitä olla haittaakaan? Tätä asiaa täytyy kyllä selvittää lisää, mutta ainakin tällä hetkellä voi hyvin tällä määrällä ja laihdun. Laitan harkintaan ensi viikolla kokeilla suurampaa kalorimäärää.
Olen lukenut Salmenkaita & Tavi kirjaa; se on ollut hyvin mielenkiintoista. Tässä muutama sieltä luettu juttu (tutkijana taas huomautan että referoin toisen kertomaa enkä niin kuin pitäisi alkuperäistä tutkimustulosta). Eräässä tutkimuksessa koehenkilöt laitettiin 1000 kalorin dieetille. Toinen ryhmä sai ravintonsa 70% hiilihydraateista ja toinen 70% rasvasta. Arvatkaa kuinka kävi? Rasvaryhmän paino tippui enemmän.
Toinen mielenkiintoinen asia oli rottakoe. Rotilla jotka saivat makeutusaineella makeutettua nestettä oli vaikeampaa havaita milloin ovat syöneet tarpeeksi verrattuna makeutusaineella makeutettua vanukasta saaneille. Nestemäisenä annettu makeutusaine saattaa siis tuhota elimistön kyvyn laskea kaloreita. Olenkin lopettanut myös niiden juomisen, vishyä menee nykyisin.  
Nyt jatkan kirjan lukemista, vatsa täynnä 1100 kalorin päiväannoksella  Kivaa. Ja tänään ei ole ollut addiktiohalujakaan.