Viikko taas vierähtänyt, lomalla on niin kiire ettei ehdi kirjoittamaan  Rouva Epäilijä on rauhoittunut. Ei hän kokonaan ole poistunut, muttei enää nalkuta. Voin hyvin, nälkää tunnen hyvin harvoin (edellisestä syömisestä yli 6 tuntia tai jotain poikkeuksellista) ja syön hyvää ruokaa. Toissapäivänä illalla oli poikkeuksellisesti nälkä noin kello 21 vaikka siinä ennen kello 19 aikoihin olin syönyt grillatun naudanpihvin, päällä vähän halloumi-juustoa sekä grillattua kesäkurpitsaa ja sipulia. Jälkiruoaksi mansikoita, kermavaahtoa ja 80%-suklaata kaksi riviä. Aika outoa tuo nälkä, mutta veikkaan sen johtuneen siitä että sain normaalia enemmän hiilihydraatteja. Normaalisti olisi ollut vain nuo vihannekset mutta nyt oli reilu annos mansikoita. Huonoa omaatuntoa en niistä kanna, kunhan vain pohdin mistä tuo nälkä johtui. No, otin viipaleen itsetekemääni kookosleipää (ei onnistunut, tuli kuivakakkumaista), päälle majoneesia, kinkkua ja koskenlaskijajuustoa. Hmmm. juustojen syömiseni on kyllä aika runsasta, sitä pitäisi ehkä rajoittaa.

Palaanpa siihen mistä aloitin, eli Rouva Epäilijän rauhoittumiseen. Ei hän siis kokonaan ole poistunut, mutta kun on huomannut että paino ei nouse vaan laskee (vaikkakin hitaasti) ja nälkää ei ole, niin nalkutus on vähentynyt. Todennäköisesti tämä nälättömyys liittyy kokoaikaiseen lievään ketoosiin ja siihen että rasva pitää nälän poissa. www.karppaus.info sivustolla on käyty paljon keskustelua siitä, että onko kaloriteoria oikea. Siellä on ihmisiä jotka ovat laihtuneet hyvinkin runsailla kalorimäärillä, mutta toisaalta myös niitä joilla on vaadittu kalorien tarkkailua. Tutkimustietoa on myös esitelty ja huomaan että samaa raporttia ovat ihmiset tulkinneet eri tavoilla. Itse edelleen ajattelen että kaloriteoria on oikea, eli vähähiilihydraattisen ruokavalion toimivuus perustuu nälänhallinnan ja napostelujen vähenemisen kautta saavutettavaan kalorimäärän pienenemiseen. Mutta tämä siis vain minun mielipiteeni ja saattaa liittyä myös virallisen ruokasuosituksen 40-vuotta jatkuneeseen aivopesuun. Ehkä olisikin mielenkiintoista kokeilla yksi viikko runsailla kalorimäärillä (rasvaa lisää) ja katsoa mitä tapahtuu.
Esimerkkipäivä eiliseltä: aamulla kaksi viipaletta kookosleipää, päällä majoneesia, kinkkua ja koskenlaskijajuustoa. Lounaaksi thai-curry-kanakeittoa (kookosmaidossa, paljon rasvaa). Iltaruokana raejuustosalaattia oliiviöljykastikkeella ja grillimakkara. Tänään aamulla turkkilaista jogurttia 100 grammaa, päällä leseitä ja hasselpähkinärouhetta sekä voissa paistettu kananmuna.
Vaikeinta on edelleen normaalista poikkeaminen. Lomapäivät kotona menevät hyvin, mutta kyläillessä, mökillä jne. on vaikeampaa. Syön kyllä silloinkin karpin tapaan, mutta hiilihydraatit ja annosmäärät nousevat. Ja kun ruoassa ei ole rasvaa tarpeeksi, niin ehkä se jää liian vähälle vaikka salaattiini lisäänkin oliiviöljyä.
Lopetan tältä erää punnituksiin. Taisin jossain vaiheessa luvata että en käy kuin kerran viikossa vaa’alla mutta olen nyt kuitenkin käynyt lähes joka päivä. Mielenkiintoista miten painoi heittelee, ykskaks oli +500 grammaa ja seuraavana päivänä -700 grammaa. Keskustelupalstalla oli ehdotus että kävisi joka päivä vaa’assa, tiputtaisi viikon suurimman ja pienimmän pois ja laskisi keskiarvon muista viidestä ja sitten seuraisi sen muutosta. Voisi olla ihan hyvä menetelmä, poistuisi päivittäiset vaihtelut. Vanhalla systeemillä kuitenkin nyt mennään ja virallinen viikkopunnitustulos on 81,1 eli -0,2 kiloa edellisviikkoon. Vähän alaspäin. Hätäisenä ihmisenä toivoisin edes väliin sellaista kilon pudotusta, mutta toisaalta olen tyytyväinen niin kauan kuin alaspäin menoa on nähtävissä. Palaamisiin!